Mats Andersson i Humorfabriken, här tillsammans med sambon och kollegan Elin Nordén och sonen Hampus.

Mats Andersson i Humorfabriken, här tillsammans med sambon och kollegan Elin Nordén och sonen Hampus. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Humorfabriken ligger lågt i vinter

TECKOMATORP.

Är inledningen på året ovanligt grå, trist och utan humorbaserade inslag? Ingen fara på färde, Teckomatorps Humorfabrik har bara valt att ligga lågt ett litet tag.

Av
Mikael Öhrn

Förra året gick Teckomatorps Humorfabrik på högvarv vid den här tidpunkten med Babben Larsson på besök i Folkets hus i Teckomatorp, samt med den egna miniturnén tillsammans med Al Pitcher. I år väljer föreningen istället att ligga lågt i inledningen av året.

– Vi hade extremt mycket ifjol. Vid den här tiden hade vi fullt upp med att förbereda för Babben Larsson och lite längre fram i mars med den egna turnén med Al Pitcher, så nu i vår kände vi att vi skulle ta det lite lugnt, säger Mats Andersson i Teckomatorps Humorfabrik.

Just så stora namn som till exempel Babben Larsson medger han kan bli svårare att boka till Teckomatorp i framtiden.

– Det har varit relativt lätt för mindre orter att kunna locka de stora namnen. Om vi jämför med musikbranschen har vi ju fått hit namn som skulle ha varit helt omöjliga om det hade handlat om musiker, så det är ingen konstig utveckling egentligen, säger han.

Men fler skratt kommer det att bli.

– Vi ska se om vi får ihop något framåt april månad, men det är inget som är bestämt utan vi får se om det blir av eller inte, avslutar Mats Andersson.

Publicerad 10 January 2018 13:53