Mr. Grant hyllar AC/DC.

Mr. Grant hyllar AC/DC. Foto: Privat/Mostphotos.com

Hyllar AC/DC under återförening

RÖSTÅNGA.

De var med när Stationshuset i Röstånga återigen såg dagens ljus för tiotalet år sedan. När Röstånga Utveckling (RUAB) nu tar tag i verksamheten återförenas Mr. Grant för en hyllning till AC/DC och dess bortgångne kompgitarrist Malcolm Young.

Av
Mikael Öhrn

Gustav Bjarnason (gitarr och sång), Olof Jensen (trummor), Ola Stigmar (sång) och Christian Wall (bas) – där har ni kvartetten bakom Röstångabandet Mr. Grant. Allting började en gång i tiden på orten och efter att ha varit utflugna en tid, har nu en majoritet av bandmedlemmarna hittat tillbaka hem igen.

- Det är den scenen vi föddes på och tre av fyra bandmedlemmar bor i byn nu igen. Då var det läge att starta det nya året med ett gig, säger Gustav Bjarnason, som själv flyttade tillbaka till Röstånga för två år sen.

Det var sju år sen sist som konstellationen spelade ihop under M. Grants flagg, men någon risk att det skulle låta ringrostigt föreligger knappast.

- Det återstår att se om takterna sitter i, säger Gustav Bjarnason skämtsamt, innan han fortsätter:

- Vi har spelat tillsammans sen vi var 18-19 år, så det är 20 år sen typ. Vi har alltid spelat ihop i olika band och sättningar, så vi kan varandra och vet var vi har varandra musikaliskt.

I november gick legendariska AC/DC:s kompgitarrist och medgrundare Malcolm Young bort. Därför vill Mr. Grant passa på att göra en hyllning i sin återförening.

- Vi har tänkt länge att vi vill göra en spelning där vi bara spelar AC/DC-låtar. Jag och trummisen (Olof Jensen) har stor kärlek till bandet, säger Gustav Bjarnason.

- Men vi kommer att spela egna Mr. Grant-låtar också, fortsätter han.

Återföreningsgiget på Stationen är den 27 januari. Även New Dime Collectors kommer att spela under kvällen.

Publicerad 12 January 2018 06:00