Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Jessica Ekström/Arkiv

Centern väljer Socialdemokraterna framför M och L

Nytt samarbete i Svalöv

SVALÖV. En turbulent tid i maktens korridorer i Svalöv är över, åtminstone för stunden. I förra veckan meddelade Centern att partiets medlemmar hade beslutat sig för att ingå i en valtekninsk samverkan med S, Mp, Fi och V.

Av
Mikael Öhrn

Därmed ratar partiet ett samarbete med Moderaterna och Liberalerna, som tidigare har uttalat en förhoppning om att kunna sitta kvar i kommunstyret i minoritet fram till valet.

”Centerpartiet tar vårt ansvar för att reda ut den uppkomna situationen och detta har vi valt att göra inom den valtekniska samverkan vi redan har och utöka med Socialdemokraterna”, skriver partiet på sin hemsida.

Någon politisk plattform kommer inte att skapas. Partiet uttalar sig inte heller om hur de ställer sig inför nästa mandatperiod.

I och med maktskiftet får kommunstyret egen majoritet på totalt 20 mandat i kommunfullmäktige, där Socialdemokraterna utgör 10 mandat och Centern sju mandat. De tre partier som kommer att få sitta i opposition – Sverigedemokraterna, Moderaterna och Liberalerna - har 15 mandat.

Publicerad 25 January 2018 16:13