Två maskerade rånare ska genom knivhot kommit över pengar och cigaretter i en jourlivsbutik i Svalöv. Polisen är nu på jakt efter rånarna. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Två maskerade rånare ska genom knivhot kommit över pengar och cigaretter i en jourlivsbutik i Svalöv. Polisen är nu på jakt efter rånarna. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Allmänheten ledde polisen till misstänkta butiksrånare

Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med kniv

SVALÖV. En jourlivsbutik på Hans Perssons väg rånades strax efter lunch av två beväpnade män. Flera polispatruller larmades och sökte i området efter de misstänkta, där en av männen uppgavs vara kortväxt. Två män har nu gripits misstänkta för rånet.

Av
Andreas Holm

– Tack vare hjälp och information från allmänheten kunde båda männen gripas på olika platser i Svalöv, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Rånet genomfördes strax efter 12.30-tiden på onsdagen av två maskerade och mörklädda män beväpnade med kniv.

– En av personerna beskrisv vara runt 155 centimeter lång, sa Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral, strax efter rånet inträffat.

Jourlivset rånades på både kontanter och cigaretter. Personal ska även ha hotats med kniv av minst en av männen.

– Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med kniv och de beskrivs som unga män eller ungdomar. Det är oklart om båda två befunnit sig i butiken eller om den andre höll vakt. Båda sågs springandes från platsen, säger Fredrik Bratt.

Flera polispatruller sökte efter rånarna i området. Polisen vädjade om hjälp från allmänheten och fick bra gensvar. Strax efter klockan 14 kunde två män i 18-årsåldern gripas misstänkta för att ha rånat butiken. I samband med gripandet genomfördes en husrannsakan på en adress i Svalövs kommun.

– Där hittades en del föremål som kan kopplas till rånet. Vad det exakt handlar om vill jag inte gå in på i nuläget, säger Calle Persson.

Inga personer uppges ha skadats fysiskt i samband med rånet.

Publicerad 09 January 2019 13:11