Linus, 8, vid målgången i Svalöv. Nu har han även blivit hedersmedlem i Team Rynkeby som överlämnade diplom, t-shirt och keps.

Linus, 8, vid målgången i Svalöv. Nu har han även blivit hedersmedlem i Team Rynkeby som överlämnade diplom, t-shirt och keps. Foto: Sarah Bernshed

Linus, 8, har cyklat i mål: ”Jag är jätteglad men trött i benen”

Har samlat in 35 000 kronor till Barncancerfonden

SVALÖV/TECKOMATORP. På självaste nationaldagen utförde Linus Hagbard, 8, det han bestämt sig för – att cykla sträckan mellan Teckomatorp och Svalöv för att samla in pengar till Barncancerfonden. "Jag är jätteglad! Men nu är jag ganska trött i benen", sade Linus vid målgången vid Ica i Svalöv strax efter klockan 10 på förmiddagen.

Av
Sarah Bernshed

Linus cyklade inte ensam, utan hade hela vägen sällskap av Team Rynkeby God morgon Team Lund med ett stort antal cyklister samt följebil och motorcykel för trafiksäkerhetens skull.

– En sådan här fantastisk kille måste få all stöttning som går att ge. När vi läste om Linus initiativ tänkte vi direkt att här måste vi se vad vi kan göra för att hjälpa till och på den vägen är det, säger Team Rynkeby God morgon Team Lunds lagkapten Katarina Permgård.

På plats vid målgången fanns även Team Rynkebys Country manager Paul Chronqvist som är den som byggt upp Team Rynkeby-projektet i Sverige.

– Detta är ett fantastiskt initiativ av ett barn som visar på stor empati och företagsamhet. Jag blir alldeles varm i hjärtat av det här. Kan vi inspirera fler barn och vuxna till liknande initiativ så kanske vi snart kan utrota barncancer och i så fall är jag glad och nöjd.

Linus cyklade hela vägen från Teckomatorp till Svalöv, utan pauser.

Linus cyklade hela vägen från Teckomatorp till Svalöv, utan pauser. Foto: Sarah Bernshed

– Tyvärr drabbas många barn av cancer varje år och vi jobbar intensivt med detta på olika sätt och är ute på skolor och berättar om vad vi gör. Och så plockar en sådan här driven kille och hans fantastiska föräldrar upp det och då är det givetvis en självklarhet för oss att ställa upp, säger Paul Chronqvist.

Mamma Sandra Hagbard är överväldigad över allt stöd som Linus har fått.

– Att så många människor har slutit upp kring detta som från början bara var någonting jag trodde att närmaste släkten skulle stötta med en 20-lapp eller så gör mig så varm i hjärtat. Senast jag kollade var insamlingen uppe i 35 000 kronor och jag är så tacksam för all hjälp och så stolt över Linus!

En glad och nöjd Linus med mamma Sandra Hagbard till höger samt Team Rynkebys Katarina Permgård och Paul Chronqvist.

En glad och nöjd Linus med mamma Sandra Hagbard till höger samt Team Rynkebys Katarina Permgård och Paul Chronqvist. Foto: Sarah Bernshed

Publicerad 06 June 2019 17:55