Torsdagen den 26 september klockan 13 hålls en tyst minut på många arbetsplatser i Trafikverkets regi.

Torsdagen den 26 september klockan 13 hålls en tyst minut på många arbetsplatser i Trafikverkets regi. Foto: Adobe stock

Tyst minut idag på Trafikverkets arbetsplatser

Klockan 13 lägger arbetarna ner verktygen i 15 minuter på Söderåsbanan

KÅGERÖD.

Klockan 13 under torsdagen lägger arbetarna på Söderåsbanan ner verktygen för att uppmärksamma Stand down, Trafikverkets arbete med att minska olyckorna på byggarbetsplatser. Årets tema är "Min roll i laget är avgörande för säkerheten"

Av
Felix Alnemark

Stand down är en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö på Trafikverkets arbetsplatser över hela Sverige. Det är sjunde året i rad som myndigheten i samarbete med anläggningsbranschen inför ett tillfälligt stopp i arbetet.

Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen klockan 13 ingår en tyst minut för att hedra personer i branschen som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Arrangemanget i Kågeröd sker på Böketoftavägen 2016.

Bakgrund Stand down

"Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser tog Trafikverket 2013 fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Innovationsföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser. "

Publicerad 26 September 2019 11:15