Robert Johansen lämnar Svalövs bostäder efter fyra år som VD.

Robert Johansen lämnar Svalövs bostäder efter fyra år som VD. Foto: Jonas Lundin

VD för kommunala bolag sparkas med omedelbar verkan

Robert Johansen: "Det finns säkert många orsaker"

SVALÖV.

Robert Johansen lämnar sin post som VD för Svalövs bostäder och Svalövslokaler. Beslutet är taget av denna nya styrelsen i bolaget.

Av
Felix Alnemark

Styrelsen som tillträdde så sent som i september sparkar Robert Johansen som suttit på posten sedan 2015. Anledningen sägs vara betydande oenighet gällande bolagets styrning.

"Det är fullt naturligt att ledningsförändringar ibland kan krävas när ett nytt lag ska formas, och därav har styrelsen nu beslutat att med omedelbar verkan låta Robert Johansen lämna sin post som VD i bolaget" skriver Annelie Fröjd (M), ordförande i styrelsen.

Att prova något i Köpenhamn hade varit kul

– Det är sånt som händer. Det finns inte så mycket mer att säga. Jag får leva med det här. Som alltid med såna här saker är det diffust. Det finns säkert många faktorer, säger Robert Johansen, till Lokaltidningen.

Om orsaken är de styrande politikernas planerna på vinstuttag i miljonklassen eller något annat vill han inte kommentera.

– Det förtjänar inte att kommenteras. Det finns inget att säga. Vi vill båda komma vidare och göra något bra med livet, säger Robert Johansen.

Men du är VD, jag tror att folk undrar vad orsaken är till att du slutar?

– Nej, jag tycker att vi valt att göra detta i någorlunda samförstånd. Jag vill inte älta det, säger Robert Johansen.

Han får nu gå med ett flertal månadslöner enligt överenskommet.

Hur känns det nu?

– Jag har landat i detta. Det växer fram en sån känsla under en tid. Sånt här kan hända. Man ska inte vara ledsen, irriterad och sur. Det finns ingen anledning för man kan inte ändra på det. Man får göra någonting bra utav det, säger Robert Johansen.

Vad ska du göra nu?

– Jag kan tycka att jag ska göra något annat roligt. Det finns mycket roligt som är ogjort. Jag ser det inte som något större problem. Jag vill vara där hjärtat finns och det har jag varit hela tiden i Svalöv och det kommer jag vara på nästa ställe. Jag är van att jobba med många olika saker. Det kan bli privat eller i någon kommun. Jag skulle vilja prova att jobba i Danmark. Jag är i grunden dansk. Att prova något i Köpenhamn hade varit kul, säger Robert Johansen.

Svalövs kommuns tillförordnade ekonomichef Jan Tingecz blir tidsbegränsad VD för de kommunala bolagen.

Publicerad 25 October 2019 09:38