RIS med nye tränaren Tommy Haglund blickar uppåt i år.

RIS med nye tränaren Tommy Haglund blickar uppåt i år. Foto: Mikael Öhrn

Inför säsongen: Ungt RIS hymlar inte om målet

RÖSTÅNGA. Förra säsongen fick RIS ge sig efter kval. Men i år ska det unga laget ta sig hela vägen upp till sexan. ”Där är inget att hymla om”, säger nya tränaren Tommy Haglund.

Av
Mikael Öhrn

De senaste säsongerna har RIS herrseniorer gått som en jojo upp och ner mellan sexan och sjuan. Förra säsongen noterades man för enbart två förluster och slutade trea i sjuan norra, men tyvärr åkte man på ytterligare två förluster i det efterföljande kvalet mot Treby IF.

Till i år har RIS både breddat och föryngrat sig genom att flytta upp P16-laget i A-laget, vilket också är den största anledningen till att Tommy Haglund valde att ta sig över på den västra sidan av Skåne och ta över som tränare i klubben.

– Det är ett ungt och ambitiöst lag, så där är lite utvecklingspotential i det, säger han och berättar att han annars mestadels hållit till på den östra halvan av Skåne, undantaget när han spenderade två år i SBK under klubbens storhetstid i trean i början av millenniet.

Närmast kommer han från liknande förutsättningar i Harlösa IF, ett ungt lag som han tog från sjuan till den övre halvan av sexan, redan under den första säsongen. Ambitionen är att RIS ska göra detsamma.

– Ligger man där nere är målsättningen att gå upp. Där är inget att hymla om.

Och förutsättningarna är goda, enligt Tommy Haglund.

– Nu är vi i ett inledningsstadie av säsongen, men det har varit mycket folk på träningarna. Det är ett bra tryck, så det kommer att vara konkurrens om platserna, säger han.

– Vad jag har märkt är här en härlig kamratanda som man kan leva på i några år. Det kommer förstås att ta något år, men jag tror på en ljus framtid för Röstånga, fortsätter han.

RIS har flyttats från den norra till den västra serien i division 7. I den väntar bland annat derbyn mot Färingtofta IK och nystartade Svalöv United.

– Det kittlar förstås lite extra. Det är det som är trevligt i den här serien, att det är lag som ligger lite runtomkring, säger Tommy Haglund.

Närmaste tillfälle att se RIS i aktion är den 11 februari klockan 15 då RIS spelar träningsmatch mot Sösdala IF på konstgräset i Teckomatorp.

Mer info om laget och säsongen hittar du på laget.se/ris.

Publicerad 06 February 2018 10:06