Pontus Wifvesson drar på sig den röda tröjan i år också.

Pontus Wifvesson drar på sig den röda tröjan i år också. Foto: Mikael Öhrn

Inför säsongen: Pontus Wifvessons och TSK:s jakt går vidare

TECKOMATORP.

Inte sen 90-talet har TSK legat så högt upp som i femman. Nu hoppas de rödgröna kunna etablera sig på nivån. Samtidigt går lagkaptenen Pontus Wifvessons långa jakt på farsans rekord vidare.

Av
Mikael Öhrn

Det blev elva mål förra säsongen, en aning blygsamt om man tänker på hur en normal målskörd signerad Pontus Wifvesson ser ut (säsongen 2015 gjorde han till exempel 24 mål).

– Jag hade inte min bästa säsong, men samtidigt mötte vi mer spelskickliga lag så vi fick inte riktigt lika många lägen, säger den 25-åriga lagkaptenen, som på så vis förstås också ger en förklaring till att laget fick slåss för sin överlevnad i serien.

– Vi förde inte spelet lika mycket som vi gjort de tidigare åren, fortsätter han.

Det var Pontus Wifvesson som genom ett hattrick i den sista kvalmatchen mot Landskronaklubben Bosna såg till att TSK blev kvar i femman, efter sammanlagt 5–1 på två matcher (sista matchen slutade 4-0 till TSK). Trots den patenterade målskörden och en del intresse utifrån, förblir han TSK troget.

– Jag trivs bra hemma i Teckomatorp, med kompisar och umgänget. För mig är det det viktigaste, säger han.

Det, och möjligtvis ett visst rekord långt, långt bort i fjärran. Pappa Håkan Wifvesson, tillika ordförande i klubben, innehar nämligen klubbens rekord på mest spelade A-matcher (595) i den rödgröna tröjan.

– Det är väl ett svårt rekord att nå, med många års fotboll framför sig. Det hade varit kul, men det är surrealistiskt, säger Pontus Wifvesson som i dagsläget troligtvis – på grund av inbrott och förstörelse i klubbstugan har statistiken från de senaste åren tillfälligt försvunnit – står på över 200 spelade A-lagsmatcher.

Truppen är tunn, men förhoppningen är att kunna etablera sig i femman. På sikt finns drömmen att nå 90-talets forna höjder då TSK, med pappa Håkan Wifvesson i laget, nådde så högt upp som fyran.

– Det är väl förhoppningen, att vi återigen ska ta oss dit. Men i dagsläget ser det tufft ut. Vi får kämpa för att gör en så bra säsong som möjligt i femman, sen får vi se hur långt det räcker.

En säsong som även rymmer en derbyklassiker mot SBK.

– För två år sen fick vi två vinster. Det är alltid speciellt och extra roligt att vinna ett derby, men de har gjort många bra värvningar och ser bra ut, säger Pontus Wifvesson, innan han leendes tillägger:

– Så lillebror blir nog farliga i år.

Publicerad 12 February 2018 10:01