Johan Månsson målar vidare i GIF i år.

Johan Månsson målar vidare i GIF i år. Foto: Mikael Öhrn

Inför säsongen: Med Månssons mål lyfter GIF i tabellen

BILLEBERGA.

När Billeberga spelar sin historiska premiär i femman borta mot Teknologkåren den 7 april, gör man det med sin guldklimp och skyttekung Johan Månsson på topp. Det har varit lite så att när den 19-åriga egna produkten har trivts framför mål, har GIF trivts i tabellen.

Av
Mikael Öhrn

För två år sen tog Johan Månsson hem den interna skytteligan på nio mål. Då slutade GIF till slut på åttonde plats i sexan. En målskörd som Johan Månsson nära nog fördubblade förra säsongen, då han med 16 mål tog hem en delad skytteligaseger i samma division. Samtidigt slutade GIF tvåa och gick till kval till femman.

– Jag ser det inte riktigt så, säger Johan Månsson blygsamt, innan han fortsätter:

– Jag gör bara mitt bästa. Sen har jag min anfallskollega (Eric Norén, elva mål) som hjälper mig mycket, så jag ser det inte som så att jag måste göra många mål för att det ska gå bra för laget.

Hur ser du på din utveckling?

– Visst man har ju växt ganska mycket, framför allt när Pucken (Martin Olsson) tagit över som tränare. Han fokuserar mycket på det individuella. Sen har vi fått in spelare som har spelat högre upp, som hjälper en mycket också.

Klubben var orolig för att de inte skulle få behålla sin guldklimp den här säsongen, men de båda division 3-lagen IK Wormo och Eslövs BK fick helt enkelt nobben.

– Jag känner att jag har varit med här från division sju och sen sex. Nu har vi gått upp i femman och det är Billebergas högsta serie på många år. Sen är det ett härligt gäng här, så det är svårt att lämna då.

Vad har du för ambitioner med fotbollen?

– Just nu känner jag att jag bara spelar för att det är kul. Jag fyller 19 nu så det kanske ändå är lite för sent att satsa. Men visst man har hört spelare som har varit kring 20, som ändå har lyckats. Men jag brukar inte tänka på det.

GIF-tränaren Martin ”Pucken” Olsson är förstås nöjd med att han får behålla sin skyttekung.

– Han är definitivt en lovande spelare som har spetskvalitéer och sinne för målet, säger han.

– Jag är glad att få behålla honom. Han är en av de viktigaste spelarna vi har, fortsätter han.

Billeberga hamnade, trots uttryckliga önskemål om att få göra det, inte i samma femma som SBK och TSK. Istället kommer GIF att spela i femman västra.

Hemmapremiären är den 13 april då Husie gästar Kraftvallen.

Publicerad 15 February 2018 07:54