Robin Sääski i förgrunden ihop med nyförvärven, de yngre bröderna Casper och Hampus Sääski.

Robin Sääski i förgrunden ihop med nyförvärven, de yngre bröderna Casper och Hampus Sääski. Foto: Mikael Öhrn

Nu är de återförenade

SVALÖV.

De har aldrig spelat ihop i A-lagsammanhang förut. Men i år ska Robin, Hampus och Casper Sääski kampanjera ihop på favorittyngda SBK:s mittfält.

Av
Mikael Öhrn

Stolpe, touch och snöpligt in i nätmaskorna ändå. Det enda målet som faller i den lilla, opretentiösa strafftävlingen bröderna emellan, kommer från Robin Sääski.

– Enkelt, säger den äldste brodern.

Men också naturligt. Ingen av bröderna säger nämligen direkt emot honom.

– Det var väntat. Robin är en rutinerad straffskytt sen länge, säger Casper Sääski, 19, som var den olycklige målvakten vid målet.

– Jag hade kunnat vinna om jag velat, säger Hampus Sääski, 24, och ler.

– Man har ju rutinen till sin fördel. Det var längesen jag gjorde annat än straffmål, säger Robin Sääski, 26.

Samtliga tre är fostrade i Kågeröd, där Hampus och Casper spelat ihop i seniorlaget de tre senaste säsongerna. Den här säsongen tar de det känsliga steget över till Svalöv, där Robin redan spelar.

– Annars har vi bara spelat ihop i trädgården förut, säger Robin Sääski, som dock har spelat ihop med Hampus i BoIF:s pojklag.

Hur ska det bli att spela ihop?

– Det kommer bli kul. Vi ser på fotboll rätt lika, säger Casper Sääski.

– Vi spelade en träningsmatch redan 2016, efter säsongens slut. Det var jäkligt häftigt att spela alla tre tillsammans. Det känns som att vi hittar varandra väldigt enkelt. Vi spelade ju mycket ihop när vi var små, säger Robin Sääski.

– Det ska bli spännande. Det är lite det som höll kvar en. Man har tappat suget lite för fotbollen den sista tiden, det är lite det här som har fått en att få upp gnistan igen, säger Hampus Sääski.

Trion och deras gulsvarta SBK lär, på grund av vinterns alla tunga värvningar, få bära favoritskapet i femman. Trots att de är nykomlingar.

– Det är klart att vi inte kan sticka under stolen med att vi siktar på toppen av tabellen. Vi har fått behålla laget vi hade förra året, som redan då var bra. Sen har vi fått in bland annat de här två och Nicklas (Nielsen), det är klart vi kommer att få höra det, säger Robin Sääski.

I SBK återfinns även bröderna Kenan och Elvis Civic, samt Alban och Vebi Bytyqi.

Publicerad 27 February 2018 06:00