88:an och tio mål i fjol Alexander Goldring har vänt tillbaka till BoIF.

88:an och tio mål i fjol Alexander Goldring har vänt tillbaka till BoIF. Foto: Mikael Öhrn

Inför säsongen: Hemvändande 88:a med mål i sikte

KÅGERÖD.

De har blivit färre med åren, men visst tar de gyllene 88:orna ännu plats i BoIF. En av dem är den hemvändande, målglada innermittfältaren Alexander Goldring.

Av
Mikael Öhrn

Skadorna - en falsk ischias - och de långa resorna till Göteborgstrakterna i trean gjorde att Alexander Goldring valde att ta ett par kliv ner i seriesystemet förra säsongen. Men efter ett år i Helsingborgsklubben Kullavägen, topplag i femman i fjol, är han tillbaka i svartvitrandigt i år. Därmed ser han till, tillsammans med en annan hemvändare - Ted Gustavsson (närmast från Billesholms GIF) - att de gyllene 88:orna tar plats i BoIF även fortsättningsvis.

– (Skratt) Jag vet inte, jag har väl aldrig kallat oss gyllene, men vi var väl rätt så duktiga när vi var pojklag. Sen var där ett par av oss som gick upp i A-laget, vissa som slutade och någon som gick till andra lag, säger Alexander Goldring om 88:orna som bland annat faktiskt lyckades ta sig hela vägen till pojkallsvenskan.

Därmed har antalet 88:or i laget fördubblats sen ifjol.

– Det är bara jag och Ted idag. Linus Persson har tagit en liten paus, så han kommer kanske när gräset är grönt, fortsätter Alexander Goldring med en tydlig passning till fjolårslagets enda 88:a.

En annan merit som Alexander Goldring kan sätta på sitt cv är att han faktiskt aldrig har åkt ur en serie med BoIF, tvärtom har han fått uppleva en del avancemang med laget.

– (Skratt) Jag går alltid in för att vinna alla matcher, sen får vi ta det därifrån, säger han.

Hur ser du på det i år?

– Jag har en bra känsla inför i år. Sen är vi en ganska tunn trupp, så mycket spelar in att vi inte får svåra och långa skador.

I år blir dessutom BoIF utmanade om tronen i kommunen av TAIK.

– Ja, det är om de kommer före oss i serien ju... Det ska bli intressanta matcher, när det är derby är det ju extra kul att spela.

BoIF kan i alla fall anta utmaningen en målfarlig mittfältare rikare. Det blev tio baljor för Kullavägen ifjol.

– Jag brukar nog ligga under det i vanliga fall, men nu när jag varit uppe där och nosat får jag väl fortsätta på den nivån.

BoIF spelar premiär i fyran nordvästra den 7 april, borta mot Klippan.

Läs om övriga lag i kommunen:

Publicerad 22 March 2018 00:00