Försäljningen av elbilar går möter motstånd. Kort räckvidd och lång laddtid anges som några orsaker.

Försäljningen av elbilar går möter motstånd. Kort räckvidd och lång laddtid anges som några orsaker.

Elbilar säljer inte

Av
Ian Maasing

Dyra elbilar säljer inte

BILSTATISTIK. 1 238 elbilar registrerades under 2014. Det motsvarar drygt 0,4 procent av totala antalet nyregistrerade personbilar. Medvetna och förnuftiga bilköpare vill inte kompromissa när det gäller elbilens korta räckvidd, långa laddtid och begränsade tillgång till laddmöjligheter. Dessutom är priset alldeles för högt och om andrahandsvärdet vet vi inget om.

Rekordsäkert

OLYCKOR. Enligt preliminär statistik omkom 275 personer på våra vägar och gator under 2014. Det är visserligen 15 personer fler än året dessförinnan, men följer i övrigt en sjunkande trend i antalet omkomna i vägtrafiken. Antalet omkomna skiljer sig mellan de olika trafikantkategorierna. Både cyklister och fotgängare ökade i antalet omkomna enligt Transportstyrelsen.

Fler nyheter hittar du på lokaltidningen.se/motor

Lyx säljer i orostider

BILAR. Även om det är orolikt runt om i världen så finns det många länder som inte upplever detta. Det kan lyxbilstillverkaren Rolls-Royce intyga som år efter år slår försäljningsrekord. Förra året såldes 4 063 nya Rolls-Royce till en allt större kundkrets i bland annat USA, Europa och Kina.

Publicerad 17 January 2015 12:00